2012.06.19. 16:35 Bányimarczi

Egy sportnap beszámolója

A Marczibányi Sportcentrum június 16-án nagyszabású jótékonysági sportnapot szervezett a korábban meghirdetett „The Road to London” elnevezésű programsorozat részeként jellemzően fogyatékkal élő gyermekek számára. Az egész napos eseményen csaknem száz résztvevőt fogadtunk, akikkel tematikus játékokon és programokon vettünk részt.

6T7U7867 copy.jpg

A gyermekek – kiszakadva megszokott környezetükből – segítőik és a program lebonyolításában résztvevő szakemberek közreműködésével bejárhatták a sportcentrumunk különféle helyszíneit. A jótékonysági felajánlások lehetőséget teremtettek számunkra, hogy ebéddel, gyümölccsel, és egyéb finomságokkal tegyük teljesebbé az élményt, ami így reményeink szerint minden résztvevő számára – legyen akár fogyatékkal élő, akár egészséges – maradandó élményt nyújtott.

 6T7U7777 copy.jpg

Az általunk szervezett sportnapon részt vett többek között Dr. Láng Zsolt, kerületi polgármester, Jonathan Knott  brit nagykövet, Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke, Vadon János rádiós műsorvezető, Snow Andrea, a Csemete Alapítvány elnöke, és eM Soós György fotográfus, akinek a speciális olimpia témájával foglalkozó kiállítását június hónapban megtekinthetik a Marczibányi téren.

A rendezvényen részt vevő Jonathan Knott így emlékszik vissza erre a napra: “Nagy örömmel veszek részt olyan rendezvényeken, amelyek közelebb hozzák az olimpia szellemiségét az emberekhez – különösen ha fogyatékossággal élő gyermekekről van szó.  A mi feladatunk is az, hogy közelebb hozzuk a londoni játékokat az emberekhez, amit minden idők legkörnyezettudatosabb és legkönnyebben megközelíthető olimpiai és paralimpiai játéksorozatának megrendezésével kívánunk megvalósítani.”

6T7U7769 copy.jpg

Snow Andrea maratoni futó, a Csemete Alapítvány elnöke szerint „a szombati nap sokunknak nemcsak meghitt, csodás nap volt, hanem egy olyan alkalom, ahol megcsodálhattuk a Csemeték és a Speciális Olimpia sportolóinak kedvesen ösztönző és lenyűgöző kitartását.”

Szilas György, a Marczibányi Sportcentrum létesítmény igazgatója így kommentálta az eseményt: „Jó érzés volt látni, hogy a The Road to London programsorozatunk szerves részeként meg tudtuk a gyerekeket mozgatni, és mosolyra tudtuk őket fakasztani. Bízom benne, hogy ez a sportnap egy hosszú együttműködés első állomása volt, mert a fogyatékkal élők ügyét eddig is a szívemen viseltem, de ezután a nap után még közelebb kerültek hozzám a gyerekek és az ő sorsuk. Örülök, hogy részt vehettem ezen az eseményen, és köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult annak sikeréhez.”

A bejegyzésben eM Soós György fotói láthatók.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://marcziateren.blog.hu/api/trackback/id/tr914598553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása